luni, 4 noiembrie 2013

Responsabilitate. Incredere.

”52 de carti, 52 de frati,
Bine stiti, bine ghiciti,
Sa-mi spuneti voi mie:
Daca mama se intoarce acasa de la serviciu intr-o jumatate de ora,
Atunci sa iasa pasenta!
Daca nu, nu!”

Le asezam pe 4 randuri, cate 13 carti pe fiecare sir, apoi scoteam asii, ii puneam la capatul randului si incercam sa pun cartile in ordine crescatoare, astfel incat ”sa iasa pasenta...”

Am crescut cu cheia de gat. Aduceam, pe ascuns, pisici in casa. Se intampla in Sinaia. Mama lucra la Salvare. Era unica statie de salvare de la Azuga la Comarnic. Tura ei trebuia sa se termine la ora 7. Sau 19. Uneori ajungea acasa tarziu, dupa 10 seara.
In timpul asta eu o asteptam singura acasa si dadeam pasente, incercand sa aflu ”cand vine”. De multe ori pasenta iesea, dar mama nu venea intr-o jumatate de ora... Si eram atat de preocupata si nu stiam ce se intampla. Cat ar fi ajutat atunci un telefon mobil, incat mama sa ma sune din curse, dar nu sosise inca timpul lor.

- Mama, e trecut de 10! Te-am asteptat! De ce ai ajuns abia acuma?

- Oh, am avut o urgenta la 7 fara 10 minute. Era un accidentat de pe munte, la Busteni. A trebuit sa plec cu el imediat la Ploiesti, raspundea ea in timp ce scotea din plasa un halat alb stropit cu rosu.

- 7 fara 10? Cum, si nu ai asteptat sa vina colega ta la 7 si sa mearga ea la Ploiesti? Pentru 10 minute, tu ai pierdut 3 ore! Si eu te-am asteptat atat! De ce? Nu inteleg!

responsabilitate
- Asa este, noi am fi castigat minute, ore... Insa el a castigat poate o sansa la viata! Avea nevoie de mine! Uneori si un minut face diferenta, d-apoi 10! Am o responsabilitate la serviciu si atunci cand oamenii au incredere in tine, nu-i poti dezamagi! Atunci cand ceva depinde de tine si duci totul la bun sfarsit ai o satisfactie enorma! Te simti implinit!

Tu nu-ti dai seama, dar e mare lucru sa fi sanatos, sa ai un loc al tau linistit unde sa dai pasente!
(Lucruri simple! Intr-adevarm nu prea intelegeam atunci, dar astazi vad lucrurile diferit).

Hai, nu mai fi suparata ca m-ai asteptat, maine stau cu tine si o sa-ti fac un dulce! ...Aoleu, ce-i aici? Iar ai adus pisici in casa?!

Dupa atatia ani si atatea pasente, totusi nu pot sa nu va zic: ”Nu va aventurati pe munte in locuri riscante!


COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concurs accesând free.cosmote.ro/bursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu